WATCH OUT!!

WATCH OUT!
- se upp!

En aften med nyskrevne operaer og musikdramatik fra begge sider af Øresund.

Tre små operaer om at miste forstanden
I tre korte operaer af den unge komponist Petter Ekman, ser vi hvordan folk mister besindelsen på forskellig vis. I Purer Air than Mortals (libretto Joel Nordström) – en fantasi om virkelige hændelser, følger vi George Mallory og hans kammerater, der forsøger at blive de første til at bestige Mount Everest. Mallorys idealistiske billede af en uovervindelig mand går over gevind og han er ligeglad med sine kammeraters skæbne.
I Utbrottet (libretto Erik Fägerborn) møder vi en moderne kvinde der er strandet i en lufthavn. Hun tager det ilde op at hun ikke kan gøre noget ved det, og hun beklager sig over at hendes rettigheder som rejsende ikke opfyldes. Inside the box (libretto Erik Fägerborn) handler om en gruppe kollegaer med hvem chefen synes at have mistet al situationsfornemmelse. Chefen formår ikke længere at færdiggøre deres projekter og de øvrige medarbejdere på forsøge at håndtere hendes synlige galskab.

Medvirkende: Elisabet Einarsdottir, Åsa Jäger og Richard Hamrin

Musikere: Christine Clancy, fløjte; Anna Klett, klarinet; John Ehde, cello, Ida Lorenzen, violin og Jacob Beck, pianist.

Dirigent: Petter Ekman

Iscenesættelse: Erik Fägerborn
Scenografi: Ellen Ahnfelt-Rønne
Lys og lyd: Jan Høfler
Forestillingsleder: Nicole Johansen

 

Åsa
Åsa Jäger
Elisabet Porträtt
Elisabet Einarsdottir
Richard Hamrin
Richard Hamrin

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portrait Petter Ekman
Petter Ekman

 

Om Petter Ekman

Petter Ekman er født i Göteborg og har studeret komposition på Gotlands Tonsättarskole, Iceland Academy of the Arts, Kungl. Musikhögskolan i Stockholm og Conservatorio G. Verdi di Milano.

De senete år har han primært komponeret scenisk musik af forskellig karakter men han nærmer sig mere og mere operaformen.

Han har tidligere deltaget i Herwood Opera Writing Programme, Aix-en-Provence Opera Creation Workshopg og Göteborgoperaens Opera Generator. Udover arbejdet som komponist er han en flittig arrangør som har arbejdet med flere af verdens førende orkestre og forlag.

Hans musik beskrives som legende, dramatisk og visuel og ofte kredser ofte om at fremhæve personernes særheder og karaktertræk.

 

 

 

Den Æltede Grimling

Den Æltede Grimling er en kærlig genskrivning af H.C.Andersens kendte eventyr Den Grimme Ælling, sat i musik af Andy Pape. Teksten er af Liselotte J. Christensen, som har ført, om ikke handlingen, så betydningen af dette vidunderlige eventyr op til vores tid. Det er en tour de force for en enkel sanger, en skuespiller og tre musikere, som tager os med kærlig hånd fra ægget til svanen, så at sige. Værket, som blev uropført i 2006, er oprindeligt skrevet til kgl. operasanger Lise-Lotte Nielsen, som guider os igennem et mangfoldigt dyre- og persongalleri på virtuos og overraskende vis, og som har takket ja til også ved denne lejlighed at være solist. Øvrige medvirkende er Pierre Miehe-Renard, skuespiller; Anna Klett,bassethorn; John Ehde, cello og Jacob Beck, pianist.

 

IMG_0148 -  Lise-Lotte Nielsen
Lise-Lotte Nielsen
andy300
Andy Pape
IMG_0170 - Pierre Miehe-Renard
Pierre Miehe-Renard