Turen går til Balkan

 Denne aften inviterer Undergrunden til en hyggelig aften i Balkans tegn. Først spiller det nydannede Balkan Orfeus Ensemble sprudlende og virtuos bulgarsk folkemusik med masser af skæve takt- og tonearter, vilde soloer og gribende folkesange.

 

BALKAN ORFEUS ENSEMBLE
Det nydannede Balkan Orfeus Ensemble spiller sprudlende og virtuos bulgarsk folkemusik. Masser af skæve takt- og tonearter, vilde soloer, både gribende - og superskægge - folkesange!

Balkan - og ikke mindst Bulgarien - er kendt i hele verden for sin fantastiske folkemusik. Musik, der er nuanceret, virtuos, kompleks - melodisk, med en smittende energi og stor emotionel dybde.

Orfeus Balkan Ensemble spiller og synger musik fra alle egne af Bulgarien, i deres egne arrangementer, og bidrager også med egne kompositioner - både med rod i den ældgamle tradition - og i kontakt med den moderne folkemusik, anno 2015.

Det nydannede ensemble er en kvartet bestående af 2 herboende professionelle bulgarske folkemusikere - samt 2 danskere, der har har viet en stor del af deres liv til denne musik, og er trængt dybt ind i dens hemmeligheder!
Ensemblet består af: Anne Eisensee - vokal, Filip Filipov - tapan, harmonika og keyboard, Enis Ahmet - tambura og tapan Adam Ørvad - harmonika.

 Efter pausen kan du se Undergrundens anmelderroste forestilling Broen over Drina

 

drinaoversigtsfotoBROEN OVER DRINA

Efter roman af Ivo Andric

Dramatiseret af Anders Ahnfelt-Rønne©

Ikke langt fra Sarajevo strækker den mægtige og lange honningfarvede bro sig over oden Drina, som danner baggrund for Ivo Andrić berømte roman fra 1945. Bl.a. denne roman skaf- fede forfatteren Nobelprisen i litteratur (1961). – Mens oden under et uvejr raser og medfører en katastrofal oversvømmelse i Višegrad, trækker de gamle religiøse ledere i byen sammen i sikkerhed oppe af bjergsiden – under den muslimske købmands tag. Alle er gennemblødte og anspændte, men man viser værdighed og holder hovedet højt, og slutter sig sammen i et fællesskab på trods af de stridende trosretninger. Der opstår i mørket en ny sameksistens mellem kristne, muslimer og jøder – ja, næsten en uvirkelig eksistens selv om den er virkelig. For den havde ikke været der i går, og den vil ikke være der i morgen. Den er blot som en ø for en kort tid dukket op af tidens hav.

 Broen over Drina blev under den tyrkiske storhedstid i det 16. århundrede bygget som et handelsmæssigt bindeled mellem Orienten, Serbien og Mellemeuropa. Det var, som om selve meningen med broen blev dens uforanderlighed, mens alt andet rasede i en etnisk og religiøs heksekeddel. De tragiske men også lunefulde fortællinger bindes i Undergrundens turné-forestilling sammen af sange og harmonikamusik.

Med Anders Ahnfelt-Rønne og Charlotte Hjørringgaard Larsen som solist i bl. a traditionelle Balkan-numre og sange af Mikis Theodorakis.

Spilledage

3. maj

Spilletider

Kl. 19.00

Billetter

165 kr