Schuberts Winterreise

 

Dette kan gå hen og blive en aften, man ikke ryster af sig så nemt.

Adam Frandsen er desværre blevet forhindret i at gennemføre aftenen, men vi har været så heldige at finde en ny sanger der kunne træde til.
Derfor er det i stedet den norske basbaryton Håvard Stensvold der står på scene denne aften.

Der er lagt i kakkelovnen til en uforglemmelig fremførelse af ‘Winterreise’, der byder på en række uendeligt smukke og smertefulde sange af Franz Schubert, og med tekst af Wilhelm Müller. Et univers af svigt, skæbne og uforløst kærlighed. Både digter og komponist døde i en ung alder. Schubert endda lige efter han havde færdigskrevet ‘Winterreise’. Det er som om man kan fornemme det i musikken.

Om Håvard Stensvold

Basbaryton Håvard Stensvold er født i Oslo i 1971. I 1994 blev han optaget på Det Kongelige Danske Operaakademi, hvorfra han havde sin afsluttende eksamen i 1998. Efter yderligere to år på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København debuterede han som solist i år 2000.

Håvard Stensvold har været solist hos de fleste store symfoniorkestre i Norge og Danmark. Derudover har synger han lieder og er en flittigt benyttet oratoriesanger, der ofte er på turné med barokorkestre såsom ‘Concerto Copenhagen’ og ‘Europa Galante’.

I 1997 debuterede han i rollen som Masetto i ‘Don Giovanni’ på Det Kongelige Teater i København og har siden optrådt på de fleste store scener i skandinavien.

I foråret 2010 udgav Stensvold pladen “Vinterreise - en gjendiktning” med Tor Espen Asmaas ved klaveret. Dette var Stenvolds egen norske gendigtning af Schuberts sangcyklus.

Det er denne udgave publikum kan glæde sig til at høre ved koncerten den 22.5.

Medvirkende
Håvard Stensvold, basbaryton
Ulrich Stærk, klaver