Nytårsmatiné

Velkommen til årets nytårsmatiné. !!

Undergrundens nytårsarrangementer er forskellige fra andre arrangementer i Hovedstadsområdet. Der er ikke noget galt med mousserende vin og der er heller ikke noget galt med Johann Strauss og H.C. Lumbye. - Men en nytårsmatiné på Galaksen er anderledes, fordi den både giver store musik- og teatermæssige oplevelser og også stof til eftertanke - publikum plejer at få noget helt usædvanligt ‘med hjem’ før middagen og nytårsfejringen.

Anders Ahnfelt-Rønne er i år solist i en ny indstuderet Mozart klaverkoncert, denne gang nr. 20 i d-moll, som mange kalder for den mest helstøbte og facetterede af hans koncerter. Orkesterensemblet ‘The Underground Phil’ er i denne anledning udvidet med flere musikere. Orkester-arrangement: Petter Ekman

Christine Clancy (fløjte)
Lene Hesselbjerg (obo)
Signe Haugland (fagot)
Andrea Gyarfas (violin I)
Emily Fowler (violin I)
Bettina Marie Ezaki (violin I)
Herbert Boersma (violin II)
Peter Andreas Nielsen (violin II)
Allan Jonasson (bratsch)
Kirstine Elise Pedersen (cello)
Marike Sofie Grüttner, (kbas)

julekoncertweb

Borgmester Ole Bondo Christensen (Furesø Kommune) taler om koncerten og gør sig tanker om de problemer mennesker står over for, men også om de forhåbninger til fremtiden, alle bør har lov til at danne sig.

Accordeon-virtuosen Bjarke Mogensen spiller russisk musik, så det synger i tovene, river i øregangene, og svier i øjnene. Her er noget at se frem til. Bjarke Mogensen er trods sin unge alder allerede et verdensnavn.

Efter pausen opføres i den store sal Ylva Kihlbergs flot anmeldte iscenesættelse af Puccinis opera Suor Angelica - et  timelangt lille mesterværk, som fremføres af de fineste operasolister. Operaen er historien om hvordan en kvinde bliver revet væk fra sin familie og sin lille søn kan ikke undgå at påvirke sin modtager, og føles særlig aktuel i vores tid, hvor krig stadig splitter flere familier, så de må leve fra hinanden og uden kontakt. Hvad gør det ved et menneske at skulle leve videre ensom, uden sin elskede, uden sit barn? Er livet så overhovedet værd at leve? Kan man i det hele taget overleve sådan en smerte? Det er spørgsmål som disse, Puccini dykker ned i med sin fortælling om Søster Angelica.

Medvirkende:

Angelica - Solveig Hjerrild
Abbedissen - Ulla Kudsk Jensen
Novicernes lærerinde - Annemette Pødenphandt
Genoveva - Charlotte Hjørringgaard
Osmina - Ellen Kristiansen
Nonne - Nanna Ipsen
Fystinden, Angelicas moster - Andrea Pellegrini
Opsynshavende søster - Lise Christensen
Lægesøster - Anna-Kajsa Holmberg
Dolcina - Nina Bols Lundgren
Nonne - Freja Eva Lockenwitz
Angelicas tidl. elsker - Morten Lassenius Kramp

Musikere:
Violin - Andrea Gyarfas Brahe
Bratsch - Allan Jonasson
Cello - Kirstine Elise Petersen
Kontrabas - Marike Sofie Pilegaard Grüttner 
Fløjte - Christine Elizabeth Clancy
Orgel - Katrine Kristiansen

Orkester arrangement: Danyal Dhondy

Kapelmester - Louise Schrøder
Instruktør - Ylva Kihlberg