Noget om at blive grebet & Kåring af Årets kunstner

NOGET OM AT BLIVE GREBET & Kåring af Årets Kunstner 

Undergrunden inviterer til en hyggelig eftermiddag med den lille forestilling Noget om at blive grebet. 
Efter forestillingen vil Undergrundens Årskortholdere og den tidligere venneforening, overrække prisen for Årets kunstner til gruppen SVESTAR, der er valgt ved afstemning mellem medlemmerne. SVESTAR vil i denne forbindelse give et par numre.
Det bliver en herlig eftermiddag med masser af musik og teater.

 

Om "NOGET OM AT BLIVE GREBET":

Der er dømt viser, jazz, Chopin, Grieg og Piazzolla – et glimt i øjet, go’ humor, og en rød sløjfe der binder det hele sammen i Halfdan Rasmusens poesi og med tekster af H.C. Andersen og Piet Hein – Harmonika’en er med under armen. Publikum kan forvente sig en lille forestilling ud over det sædvanlige.

Medvirkende: Anders Ahnfelt-Rønne & Kirstine Elise Pedersen (cello)

ÅRETS KUNSTNER

Hvert år kårer Undergrunden Årets Kunstner blandt nogle af de kunstnere der har optrådt hos Undergrunden årets forinden. Vinderen udpeges ved en afstemning blandt teatrets Årskortholdere og den tidligere venneforening. I år går prisen til folkemusikgruppen SVESTAR for deres forestilling "Kærligt hilset fra Ingenmandsland"

SVESTAR består af:  Anne Roed Refshauge, Sang / Marie Sønderby, Klaver / Kirstine Sand, Violin  / Kirstine Elise Pedersen, Cello.

Begrundelse:

Et begavet, meget personligt præget og højt professionelt folkemusik-ensemble løber af med prisen Årets Kunstner.  Deres forestilling "Kærligt hilset fra Ingenmandsland" er en vigtig og helt igennem rørende historisk markering, hvor Svestar gik på banen med breve og dagbøger fra Første Verdenskrigs rædsler, dyppet i savn og længsel efter familien og et uudslukkeligt håb. Kvartetten har ved særlige lejligheder, også ved dets koncerter i Furesø Kommune i 2019 - været udvidet til et meget flot instrumenteret orkesterensemble. ”Kærligt hilset fra Ingenmandsland” blev på denne måde en koncertfortælling der både står vagt om det stærkeste i folkemusikken og om den værdighed, der ufortrødent kigger frem i menneskenes stadige forsøg på at løse nationale stridsspørgsmål.

Spilledage

23 august

Spilletider

kl. 15.00

Billetter

Billetter 140 kr (inkl. gebyr)