L'Heure Espagnole / Gianni Schicchi

Tuva-Conception-400x300 Joachim-Gianni-400x300

Dobbelt operaforestilling – to opsætninger for én pris og samme aften 

Premiere 29/8-2015 klokken 19.30

 

Anmelderne skrev:

'Af de fem sangroller i L'Heure Espagnole var mezzosopranen Tuva Semmingsen som urmagerens kone Conception i centrum, hvilket hun mæskede sig i scenisk og vokalt og gjorde en stærk karakter med perfekt teatertydelighed. (...)"

"Hele Gianni Schicchi var én stor lækkerbisken med herlige, småkaotiske optrin og skønt scenisk nærvær fra sangerne, og igen var Ulrich Stærks udlægning af klaverudtoget fremragende, så tårekanalerne fugtedes fra første færd."

- Per Rask Madsen (Information)

 

"Veloplagt sunget og spillet. Solid og klar fortolkning. Kærlig iscenesættelse med tilføjede finurligheder"

"Tuva Semmingsen er det dejlige midtpunkt og lægger niveauet højt"

– Knud Cornelius **** (Frederiksborg Amts Avis)

 

"En glimrende operaaften. Der bliver sunget og ageret med overbevisende slagkraft. Professionelt."

"Joachim Knop er perfekt i rollen som Gianni Schicchi der tager røven på alle de andre"

- Gregers Dirckinck-Holmfeld ****

 

Ravel skrev sin muntre mini-opera L'Heure Espagnole i starten af det forrige århundrede – om urmageren TORQUEMADA og hans hustru CONCEPTION i Toledo i Spanien. Problemet er ikke tiden der går og pendulet der svinger og klokkerne der slår. Problemet er at urmageren skal over på rådhuset og i kirken for at efterse det hele, og hvem lurer bag døren. Rigtigt gættet, tre meget kvindeglade mænd – en æseldriver, en digter og en gammel utugtig levemand. Gæt hvad de har til hensigt, og gæt om de går i vejen for hinanden, og prøv at regne ud hvad der sker når urmageren kommer hjem.

Puccini's humørfyldte énakter Gianni Schicchi handler ikke om kødets begær, men om pengenes begær. Med afsæt i Dantes guddommelige komedie skrev Puccini denne fantastiske lille opera om den hæslige og pengegriske familie uden for Firenze, som mister godset og rigdommene. Ikke fordi deres kære onkel er død og de har svært ved at finde hans testamente, men fordi de får den vemodige slyngel Gianni Schicchi til efterfølgende at spille død – med håbet om at han kan forfalske testamentet til deres egen fordel. Lauretta – Gianni Schicchis smukke unge datter spillet af Sofie Elkjær – er fuldstændigt FORELSKET og synger den kendte sjæler 'Oh mio babbino caro', og det hele ender med at alle bliver snydt. Ja, lige undtaget Gianni Schicchi selv.
Øvrige medvirkende
Adam Frandsen, Jens Søndergaard, Elsebeth Dreisig, Thomas Peter Koppel, Steffen Bruun, Sofie Elkjær Jensen (Charlotte Hjørringgaard Larsen 9/9), Simone Rønn, Teit Kanstrup, Bo Horsevad, Paul Frederiksen, Marius H. Knop/August Søndergaard

– musikalsk ledelse Ulrich Stærk, scenografi og kostumer Rikke Juellund, iscenesættelse Anders Ahnfelt-Rønne.

Kostumier, Berith AnnChristensen/Maria Ipsen
Malersal, Christine Bechameil og Marie Søegaard Tarpø
Teknik og byggeri, Anders Bøttger

Fotos: Roberto Fortuna