Koncert for Lou

 

Arrangeres i samarbejde med Furesø Teater

Musikteater med tekst af Suzanne Brøgger og musik af Karsten Fundal

Lou Andrea-Salomé (1861-1937) er den første kvinde i historien, der valgte sin egen vej i livet – og hvor det er veldokumenteret, hvilke konsekvenser det fik. Hun var en af de første uddannede kvindelige psykoanalytikere, hun var et intellektuelt samlingspunkt, var gift, men havde mange elskere, og hun blev også lagt for had og forfulgt pga. det frihedsevangelie, hun stod for.

Hun levede i et skæringspunkt, hvor man gjorde op mod Gud og alle samfundets normer. Hun var venner med og muse for Freud, Nietzsche og Rilke i optakten til, at hele Europa styrtede sammen, og der opstod huller og revner til en frihed, der ikke havde været der tidligere.

“Da jeg var ung, udkom den første biografi om hende, samtidig med at jeg debuterede. På den tid kom den seksuelle frigørelse fra Amerika, men det virkede så overfladisk, ift. Lou, som fandt sin egen personlige vej, på trods af dens omkostninger. Den personlige frigørelse har altid tiltalt mig mere end at være en del af “noget med skilte”. I Lou kunne jeg se så mange referencer til mig selv.

Vi lever i en paradoksal tid, hvor der teoretisk set er meget frihed, men vores liv er i praksis bundet op på tusind krav. Det er krævet af os, at vi skal lave vores eget liv, men hvis man vil være perfekt og er afhængig af likes, står man virkelig svagt.

Lou’s beskrivelse af, hvordan hun valgte sin egen vej, er stadig en stor inspirationskilde! Jeg skrev om hende i min anden bog, Kærlighedens veje og vildveje, og hun har fulgt mig hele mit liv – eller jeg har fulgt hende!” / Suzanne Brøgger

Medvirkende 
Line Bie-Rosenstjerne, Skuespiller
Cille Buch, Operasanger
Charlotte Thaning, Pianist

Suzanne Brøgger, Manuskriptforfatter
Karsten Fundal, Komponist
Line Paulsen, Instruktør og Dramatiker

Tobias Ørum, Producent
Christoffer Gulløv, Lysdesigner
Camilla Lind, Kostumier
Nina Spiele, Instruktørassistent
Louise Thuesen, Rekvisitør