Immigranten

 

Pressebilleder til forestillingen Emigranten med blandt andre Katrin Weisser og Xenia Noetzelmann fotograferet torsdag den 18. august 2016.

” – om flugt, flygtninge og fremmedhed. Baseret på forskellige værker af Bertolt Brecht.

De to tysk-danske skuespillere, Katrin Weisser og Xenia Noetzelmann, der begge bor i København har gennem deres respektive karriereforløb haft flere kunstneriske “møder” og erfaringer med Bertolt Brechts værker, og er begge dybt inspireret af ham. ”Den Gode Immigrant” vil have den tyske scene- og cabaret tradition som grundlag. En hommage til Brecht og den baalske livsappetit, formidlet gennem en episk dramaturgi med mange scener, korte optrin og en begivenhedsrække uden umiddelbar sammenhæng, men med en klar intention om at belyse menneskelige forhold og karakterer.

De fortæller: Brechts tidløse værk "Flygtningesamtaler" udgør den sceniske ramme, og med udgangspunkt i dette, vil vi fordybe os i nogle af hans vigtigste digte. Vores hovedtema er migration. Hvad betyder ordene: hjem, flugt, at være fremmed, asyl og identitet? Bertolt Brecht beskriver både politiske og menneskelige forhold i en situation, som nu er fortid – men som desværre igen er blevet en realitet for millioner af mennesker på flugt, og som lever i fremmed land. Det er et emne som vi brænder for at behandle og fordybe os i.

Med inspiration fra vores egen baggrund ønsker vi bl.a. også at belyse de behov et menneske har – ud over mad og et sted at bo. Vi vil komme ind på spørgsmål som: "hvor dansk er egentlig "danske" ting"? og bruge sproget og forskellige sange i den sammenhæng. Der findes et stort repertoire af materiale, som identificeres som dansk, men - tværtimod – oprindelig er tysk. Med udgangspunkt i dette vil vi forsøge at gøre det synligt, at vi, som indvandrere, opfatter nogle ting anderledes end danskere, og hvor mange flere måder man i det hele taget kan opleve den del af verden på, som vi bevæger os i.

Bjarke Mogensen, accordeonist, der er en sand virtuos på sit instrument, skal fortolke det musikalske udtryk gennem sit instrument, og det vil tydeligt understrege Brechts sproglige musikalitet, og samtidig vil det skabe en flydende overgang mellem ordene og tonerne i rummet. Der skal være mulighed for og plads til at lade ordene synke ned i vores og publikums bevidsthed og dermed skabe en umiddelbar fællesoplevelse i rummet. Komponisten Bent Fabricius-Bjerre er tiltalt af projektet, og vil komponere dele af musikken, så vi på den måde bliver helt aktuelle med en ny komposition.

Bent Fabricius komponerer og arrangerer musikken, Mette Borg er dramaturg, og Jonas Littauer er instruktør.

Pressebilleder til forestillingen Emigranten med blandt andre Katrin Weisser og Xenia Noetzelmann fotograferet torsdag den 18. august 2016.