Dansejæger 
- en dokumentaropera om Danmarks første musikantropolog
Dansejæger er en biografisk musikfortælling om Danmarks første musikantropolog, Andreas Fridolin Weis Bentzon (1936-1971), der trods sit korte liv nåede at dokumentere en af de ældste folkemusikalske traditioner i Europa, og dermed bidrog til at redde den fra glemsel.

En kold november dag med båndoptageren bag på sin Nimbus kører Fridolin Bentzon gennem Europa. Året er 1956, målet er den sardiske traditionsrige musik. I et kapløb med tiden bliver han den første, der dokumenterer den skrøbelige lyd af tredobbelte klarinet, launeddas.
Da Fridolin påbegyndte sit feltarbejde, var der kun 14 launeddas-spillere tilbage på Sardinien. Takket være Fridolins optagelser af de tilbageværende sardiske launeddas-spillere og sit engagement i at dokumentere og revitalisere denne uddøende folketradition, skabte han en fornyet interesse for instrumentet, hvilket har betydet, at der i dag eksisterer mere end 400 udøvende spillere verden over.
DANSEJÆGER er en musikalsk fortælling om historiens ekko ført op til nutiden, hvor antropologiske studier formidles gennem neo-minimalisme, jazz, opera, dokumentarkilder.
Sprog: primært engelsk, men også dansk, italiensk, sardisk.

Komponist, librettist: Mauro Patricelli
Dramaturg: Florient Azoulay

Ensemble:
Signe Asmussen (sanger)
Francesco Bigoni (saxofon og klarinet)
Thommy Andersson (kontrabas)
Matias Seibæk (slagtøj)
Chano Olskær (trommesæt)
Mauro Patricelli (pianist)

Varighed: ca. 60 minutter uden pause.

OBS! Forestillingen er gratis for årskortholdere

Spilledage

16 februar

Spilletider

kl. 19.30

Billetter

165 kr (ekskl. gebyr)