Bortførelsen

Bortførelsen 2000

W.A. MOZART: BORTFØRELSEN

En lille klynge entusiastiske musikere og sangere ankommer til Sjælsmark og beder lejrchefen om nøglen til lokalet med klaver. På den nedlagte kaserne møder de en spredt gruppe af asylansøgere, både fra Mellemøsten, Ukraine, og sågar en bekvemmelighedsflygtning fra Norge. På mirakuløs vis går det op for dem, at de ikke alene kan synge, men én har sunget Konstanze i Abdallah-operaen uden for Amman, en anden har sunget Pedrillos vise på Oslo-båden, og en tredje - en noget anløben smørtenor fra det østlige Ukraine - kan Belmonte's arier bedre end sit fadervor. De beslutter sig for at opføre Mozarts syngespil BORTFØRELSEN.

Vi ønsker god fornøjelse til en moderne bearbejdelse af Mozart’s ’Bortførelsen fra Seraillet’ – et syngespil der minder os om i dag, fordi nationale og religiøse modsætninger allerede dengang stod i fuld blomst i Europa. Mozart elskede selv sin musikalske karikatur af Osmin, som ikke står tilbage for hverken satiriske tegninger eller fornærmelser af nogen slags. Men Mozart lod sig ikke nøje med dette. Han lagde også en talerolle ind, Selim Pasha. Et portræt af den retskafne tyrkiske hersker, der ædelt giver efter for sin længsel efter at komme i lag med Konstanze. Hvorfor? fordi han erkender at kærligheden mellem Belmonte og Konstanze er så stærk og ægte. – Selim Pasha giver dem fri.

Medvirkende:
Signe Sneh Schreiber, Bo Kristian Jensen, Charlotte Hjørringgaard Larsen, Petter Wulfsberg Moen, Steffen Bruun, Tom Jacobsen, Erol Balkan, samt Ulrich Stærk (klaver), Tobias Durholm* (violin), Gerbrich Meijer (klarinet), og Lea Emilie Brøndal Pedersen** (cello)
*   4/9:Jon Gjesme
**  5/9 Ingemar Brantelid


Holdet bag:
Anders Ahnfelt-Rønne (bearbejdelse, iscenesættelse)
Rikke Juellund (scenografi og kostumer)
Ulrich Stærk (musikalsk ledelse).
Lars Schou (lysdesign og -afvikling)
Nicole Johansen (forestillingsleder) 
Berith Ann Christensen pg Maria Ipsen (kostumierer)
Niels Lau Nielsen (bygger)
Holger Boland (oversættelse af de musikalske numre)

 Musikken er arrangeret for klaver, klarinet, violin og cello af Danyal Dhondy

Premiere 1. september kl. 19.30

Spiller også 2, 4, 5, 9, 10, september - alle dage kl. 19.30

BEMÆRK: Unummererede siddepladser. Dørene åbner kl 19.05 - forestillingen slutter ca. 21.40

Foto: Roberto Fortuna