Velkommen til vores forestillingsarkiv

2021

Hjemmeside Dyrets år

Dyrets År 1666 - en opera om Marie Grubbe

I samarbejde med Aarhus Sommeropera og Copenhagen Chamber Performance.
Dyrets År er en ny dansk kammeropera, der omhandler nogle vilde måneder i den helt unge Marie Grubbes liv. En opera om tro, død, undergang og lidenskabelig kærlighed. Operaen fortæller historien om, hvad frygten for katastrofen kan drive os til, men også om, hvor frygtløs kærligheden og de erotiske drifter kan gøre os.

Die Oper #2

SPILLER PÅ FOLKETEATRET.
Efter at have brugt Monteverdis "Orfeo" som lydkilde til at generere et "Big Bang" af operahistorien i den første del af trilogien, vil NOVOFLOT nu inspicere Monteverdis sidste opera "Poppea" i Die Oper #2. Her vil de følge sporene i deres søgen efter sjældne fragmenter af uopdagede Monteverdi-operaer.

Die Oper #1

SPILLER PÅ AFUK I KØBENHAVN.
DIE OPER #1 byder på moderne musik udført af et helt særpræget musikensemble, et stort kor af unge gymnasieelever, professionelle operasangere, dansere og skuespillere. Musikken er nyskrevet, men baseres på temaer fra Monteverdis opera

Madama Butterfly

Puccinis mesterværk fra 1904 handler ikke kun om den japanske geisha Cio-Cio-San, som bliver forladt og udstillet til spot og fornedrelse af sine egne - det handler også om mænds grove udnyttelse af kvinder. Det handler om stormagters skalten og valten med de mest skrøbelige sociale lag i andre lande, om imperialisme og kynisk misbrug.

2020

Den sidste turist i Europa - Krigen

I Farum Kulturhus
KRIGEN vender tilbage, denne gang i en bearbejdet udgave som teaterkoncert og med titlen "Den sidste turist i Europa".
Tre af landets mest alsidige og efterspurgte sangerinder er gået sammen om at fortælle det 20. århundredes Europa i musik.

Fra Bach til Bebop via Bentzon

I Farum Kulturhus og Skovhuset.
Pianisten og komponisten Nikolaj Bentzon og trombonisten Ebbe Ringblom fra Prinsens Musikkorps har fundet sammen i en fælles kærlighed til klassisk musik og jazz. En musikalsk fortælling og rundrejse i musikhistorien - et festfyrværkeri af sublim musikalsk begavelse, kærlighed til musikken og to personligheder med humor og enestående formidlingsevner.

Noget om at blive grebet & Årets kunstner

Undergrunden inviterer til en hyggelig eftermiddag med den forestillingen Noget om at blive grebet.
Efter forestillingen vil Undergrundens Årskortholdere og den tidligere venneforening, overrække prisen for Årets kunstner til gruppen SVESTAR, der er valgt ved afstemning mellem medlemmerne.

Afsporet

Til arrangementet "Smagen af Furesø & Lyden af sommer".
En intim terrasse miniforestilling med Kim Sjøgren og Anders Ahnfelt-Rønne - i Coronavenlig udgave med udsigt ud over Furesøen. Enten til matiné eller aftenkoncert. Billetten indeholder 1 glas bobler ved ankomst, en let anretning med Furesø Tapas, miniforestilling samt en lille, symbolsk sommergave..

Dansejæger

Dansejæger er en biografisk musikfortælling om Danmarks første musikantropolog, Andreas Fridolin Weis Bentzon (1936-1971). En musikalsk fortælling om historiens ekko ført op til nutiden, hvor antropologiske studier formidles gennem ny musik, jazz, opera, og dokumentarkilder.

Hjertelyd

Der er hjerterum til alle – også jer, der oplever opera for allerførste gang. Babyernes egne lyde og børnenes fysiske aktivitet bliver en del af forestillingen. En poetisk rejse ind i musikkens land for helt små ører.
Vi åbner døren ind til operaens sanselige univers. Vi gør det på en nænsom måde, der skaber nærvær for små og store.

Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon

SKOLEFORESTILLING. Den anmelderroste forestilling og Reumert Vinder 2019 (Årets Særpris) Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon, kommer til Undergrunden. Forestillingen er gratis for skoler i Furesø Kommune. Kontakt nicole@undergrunden.com for tilmelding af din klasse.

Broen over Drina

Furesø Bibliotekernes litteraturfestival LUN PÅ ORD kan opleves 17-18 januar 2020 i Værløse bibliotek. Undergrunden bidrager med en opførelse af BROEN OVER DRINA efter romanen af Ivo Andric.

2019

Nytårs-matiné 2019

Haydns berømte trompetkoncert med solist Dorthe Zielke, Orkesterensemblet "The Underground Phil" under ledelse af dirigent Maria Badstue, Maurice Ravels sange 'Shéhérazade' med solist Andrea Pellegrini og Skuespiller Ditte Hansen.

KRIGEN

Tre af landets mest alsidige og efterspurgte sangerinder er gået sammen om at fortælle det 20. århundredes Europa i musik.
Medvirkende: Tuva Semmingsen, Signe Asmussen & Andrea Pellegrini

Kærligt hilset fra Ingenmandsland i Farum Kulturhus

SKOLEFORESTILLING:
Svestar har dykket ned i en slægtnings personlige dagbøger og brevudvekslinger med familien under 1. Verdenskrig og skabt koncertfortællingen ”Kærligt hilset fra Ingenmandsland”.

Koncerten

Denne koncert kan gå hen og blive en aften man husker – Andrea Pellegrini og Signe Asmussen byder på skønne udpluk fra operalitteraturen, ledsaget af et orkester-ensemble. Envidere medvirker Niels Jørgen Riis og Guido Paevatalu.

Spil Dansk 2019 - Musikalske Sløjfer

Spil Dansk i Furesø præsenterer: Musikalske Sløjfer på Furesø Rådhus. Musikskoler fra fem kommuner indtager, sammen med andre musikalske indslag, Furesø Rådhus d. 3 november 2019, under fællestitlen musikalske sløjfer.

Carmen

Med introduktion af Lotte Heise. Andrea Pellegrini gæster Galaksen med en selvskabt fortælling om Carmen. Med sig har hun Don José og dansere fra Sevilla. Oplev dette brag af en musik- og danseforestilling!

Kontrabassen

Patrick Süskind’s soloforestilling med egnsteatrets leder Anders Ahnfelt-Rønne i rollen som den stolte, følsomme og forelskede orkestermusiker i sin lille lejlighed - et par timer inden den store Wagner-premiere på Operaen på Holmen.

Noget om at blive grebet

Der er både et glimt i øjet og go' musik, når Anders Ahnfelt-Rønne, skuespiller og musiker og Kirstine Elise Pedersen, cellist kommer forbi Café Rucola med Undergrundens forestilling NOGET OM AT BLIVE GREBET.

Mozarts DON JUAN

DON JUAN bygger på legenden om den skruppelløse kvindeforfører, som begiver sig ud på eventyr med det ene formål at erobre kvinders hjerter. Tilsat Mozarts musik har operaen fået status som et af de største mesterværker i vores kulturarv.

8 Songs for a Mad King m. Shakespeare intro af Casper Crump

Egnsteatret Undergrunden og Ensemble Storstrøm præsenterer en nyfortolkning af Peter Maxwell Davies’ ikoniske avantgarde-værk 8 Songs for a Mad King. De har til opgaven allieret sig med et ungt kunstnerisk hold og den erfarne sanger Sten Byriel. Sammen vil de sætte spørgsmålstegn ved, hvilken udvikling operagenren er i gang med.

Alma Mahler

En teaterkoncert om komponisten Alma Mahlers kunstneriske og erotiske liv. I teaterkoncerten møder vi skuespillerinden Katrin Weisser som Alma Mahler, og hører sange, skrevet af Alma og Gustav Mahler, som Radmila Rajic synger akkompagneret af Charlotte Thanning.

Kærligt hilset fra Ingenmandsland

En koncertfortælling om savn og lyspunkter
Svestar har dykket ned i en slægtnings personlige dagbøger og brevudvekslinger med familien under 1. Verdenskrig og skabt koncertfortællingen ”Kærligt hilset fra Ingenmandsland”.

La Bohème

Tag med ind på Café Momus og oplev Puccinis klassiske opera i en ægte og gribende opsætning, helt tæt på de medvirkende, hvor et ensemble på syv musikere og unge sangere fremtryller pariserstemning...

Anders Ahnfelt-Rønne og The Underground Phil i Farum Kulturhus

Mange siger, at d-mol koncerten er en forløber for Mozarts opera “Don Juan”. Det er nok sandt. Så denne formiddag i Farum Kulturhus kan det være, at vi skal lægge alderdommens vemod på hylden og lade musikken perle ...

ForestillingsarkivAfsporet

Afsporet

To klassisk uddannede musikere, professor Ib Forsberg og docent Bo Holmblad har ligget stille i en lidt afsporet og forvirret periode af deres liv. Men nu tager begivenhederne fart.

2018

Nytårs-matiné

En festlig optakt til nytårsaften med musik, nytårstale og en opera!

Amaze

Julens bedste sange fra tre kunstnere i tre genrer,
med swing, power og gåsehud!

Koncert for Lou

'Koncert for Lou' Musikteater med tekst af Suzanne Brøgger og musik af Karsten Fundal om Lou Andreas-Salomé, der vendte 1900-tallets kvindesyn og de gængse opfattelser af kærlighed og ægteskab på hovedet.

Martyriet

‘Martyriet’ er en psykologisk kammeropera for blot to sangere, der undersøger og diskuterer myten om Kaj Munk. Med udgangspunkt i librettisten Vilhelm Topsøes tidligere skuespil om Munk søger vi med Martyriet ind til manden bag myten.

Cabaretkoncert

Til Cabaretkoncerten kan du blandt andet opleve Radmila Rajic, Lars Rønne Olsen og Anders Ahnfelt-Rønne, når de præsenterer musik og digte af Kurt Weill, Bertolt Brecht og Hanns Eisler.

Flagermusen

I samarbejde med Furesø Teater præsenterer vi OperetteKompagniets nye forestilling "Flagermusen" med bla. Signe Asmussen og Tuva Semmingsen.

Alma Mahler

En teaterkoncert om komponisten Alma Mahlers kunstneriske og erotiske liv. I teaterkoncerten møder vi skuespillerinden Katrin Weisser som Alma Mahler, og hører sange, skrevet af Alma og Gustav Mahler, som Radmila Rajic synger akkompagneret af Rikke Sandberg.

Rigoletto

Med et stjernehold af solister kaster Undergrunden sig denne gang over klassikeren ‘Rigoletto’ - Verdis mesterværk, som både rummer den bedste historie og den skønneste og mest dramatiske musik.

Operadivaen og Tangentskarpskytten

En foyerkoncert med operasangerinde Tuva Semmingsen og pianist Nikolaj Bentzon. De skelner ikke mellem Puccini og Bizet eller Gershwin og Irving Berlin - eller Barry Manilow og Andrew Lloyd Webber for den sags skyld. De inkluderer dem.

Schuberts Winterreise

Der er lagt i kakkelovnen til en uforglemmelig fremførelse af ‘Winterreise’, der byder på en række uendeligt smukke og smertefulde sange af Franz Schubert, og med tekst af Wilhelm Müller.

Ghita Nørby vender tilbage

Publikum kan glæde sig til en aften med både H.C. Andersen og andre fortællinger og tekster, og Ghita samtaler også om arbejdslivet, tilværelsen (for ikke at tale om verdenssituationen).

Turen går til Balkan

En aften med traditionel bulgarsk musik med Balkan Orfeus Ensemble, samt Undergrundens anmelderroste forestilling Broen over Drina

Mørket ligger under sengen

Mørket ligger under sengen’ handler ikke om at være bange for mørket under sengen, men om om al den fantasi, der pludselig dukker op, når nogen slukker lyset og siger godnat. Og om al den sprælske energi, som man pludselig får, når nogen siger til en, at man skal ligge stille.

De 3 sopraner

En eftermiddag med tre unge stjerner på operaens himmel. Med Charlotte Hjørringgaard Larsen, Signe Sneh Schreiber & Simone Sand Victor. Ved klaveret Sofia Wilkan.

Det Forsømte Forår

Anders Ahnfelt-Rønne i "Det Forsømte Forår" i Hans Scherfigs roman af samme navn

Nytårskur

Mozarts klaverkoncert i A-dur KV 488 med Anders Ahnfelt-Rønne og nytårstale ved Ole Bondo Christensen - i Farum Kulturhus

2017

Nytårsmatiné

En festligt optakt til nytårsaften med Mozarts klaverkoncert i A-dur KV 488, Pia Søltoft, Andrea Pellegrini og The Latin Clásico med Signe Asmussen

Lonely House

En opera-collage med sange fra den amerikanske operatradition. Med Helene Hvass Hansen, Helle Fabricius Grarup og Christian Damsgaard

Helt nyt!

Vandet strømmer, vinden blæser, ilden knitrer og fodtrin giver genlyd i jorden. Verden omkring os knitrer, vibrerer og synger lige som den fantastiske musikalske frugt der er centrum i denne forestilling.

Spil Dansk med Ghita Nørby

Undergrunden præsenterer et helt frisk program med Ghita Nørby - tekster af Dalai Lama, H.C. Andersen og digte af Henrik Nordbrandt og Fontaine. Teaterchef og pianist Anders Ahnfelt-Rønne giver indspark og modspil til Ghita Nørby – med moderne, smuk og intens musik.

What Could Possibly Go Wrong?

En humoristisk hyldest til alt dét der mislykkes.

John Fiske dykker ned i skellet mellem vores ambitioner og vores resultater og guider os gennem en komisk, musikalsk og gennem-provokerende fejring af fiaskoer.

Anne Franks Dagbog

I koncertens udvalgte tekstafsnit, møder vi en både jublende og fortvivlet ANNE. Tilsvarende har de musikstykker – koraler af J.S.Bach og traditionelle klezmernumre -både jubelen og fortvivlelsen i sig! Otto Frank, Annes far, den eneste overlevende, var den første der læste hendes dagbog, tilbage i Amsterdam. Nis Bank-Mikkelsen læser Dagbogen som var han den første.

Broen over Drina

Broen over Drina blev under den tyrkiske storhedstid i det 16. århundrede bygget som et handelsmæssigt bindeled mellem Orienten, Serbien og Mellemeuropa.

De tragiske, men også lunefulde fortællinger bindes i Undergrundens forestilling sammen af sange og harmonikamusik.

Historien om en Sang

’Historien om en sang’, der tager udgangspunkt i skuespiller og dramatiker Mei Oulunds besøg hos en række ældre borgere i Odsherred. Hendes mål var at få deres livshistorie.

Disse livshistorier er blevet fortolket i monologer og tilknyttede sange og sat i scene som en lille varm teaterkoncert for ældre i alle aldre.

WATCH OUT!

En aften med nyskrevne operaer og musikdramatik fra begge sider af Øresund. Først Andy Papes "Den Æltede Grimling" og derefter Petter Ekmans tre nye operaer om at miste besindelsen

W.A. Mozart: Bortførelsen

En kærlige og moderne genskrivning af Mozarts 'Bortførelsen' fra Seraillet med bl.a. Signe Sneh Schreiber, Charlotte Hjørringgaard Larsen, Steffen Bruun og Bo Kristian Jensen m. fl.

BAOBAB Sisters

Baobab Sisters er en sprudlende, energisk kvindegruppe der specialiserer sig i at synge sydafrikansk vokalmusik. Foruden en aktiv koncertvirksomhed i Danmark, har gruppen turneeret adskillige gange i Sydafrika.

Min Far og Vrede Mand

Vinder af prisen Best Opera ved YAMawards 2016 samt nomineret til en Reumert i kategorien Årets Børne-/Ungdomsforestilling 2016.

Min far og Vrede mand er en poetisk og eventyrlig forestilling med sang, tekst og levende nyskrevet musik. En børneopera!

Immigranten

” – om flugt, flygtninge og fremmedhed. Baseret på forskellige værker af Bertolt Brecht.

Kim Sjøgren og Anders Ahnfelt-Rønne

Denne aften spiller de to klassisk: Schubert, Mozart og til slut Beethovens berømte "Kreutzersonate", og dette med en intensitet, så flammerne nærmest vil stå op af instrumenterne. Køb en stærk kop kaffe eller et glas vin i cafeen, og lad dig føre hen.

2016

Nytårs-matiné

En festlig eftermiddag i selskab med Ghita Nørby, Amin Jensen, Joachim Knop, Anders Ahnfelt-Rønne og The Piazzolla Orchestra med Bjarke Mogensen og Andrea Pellegrini som solist.

Julekoncert

Denne solo-aften på Galaksen i Værløse står i de store klassikeres tegn: musik fra Beethovens sonater Pathetique og ’Der Sturm’, Chopins polonaise i ciss-mol og flere mazurka’er, den berømte C-dur sonate af Mozart, impromptus af Schubert, præludier fra Wohltemperiertes Klavier af J.S. Bach. 

Broen over Drina

Broen over Drina blev under den tyrkiske storhedstid i det 16. århundrede bygget som et handelsmæssigt bindeled mellem Orienten, Serbien og Mellemeuropa.

De tragiske, men også lunefulde fortællinger bindes i Undergrundens forestilling sammen af sange og harmonikamusik.

Spil Dansk med Kim Sjøgren

I anledning af den årlige Spil Dansk dag spiller Kim Sjøgren foyerkoncert kl. 15 i Farum Kulturhus og kl. 16.30 i Galaksens café.

Kom og nyd en festlig eftermiddag og god kop kaffe, til tonerne af Kim Sjøgrens violinspil.

Operadivaen & Tangentskarpskytten

Kgl. operasanger Tuva Semmingsen og pianist/komponist/kapelmester Nikolaj Bentzon har i de senere år ofte krydset både klinger og genrer.

Årsagen skulle være til at få øje på: Begge er besjælet med en interesse for hinandens sædvanlige virkefelter, hvor Semmingsen slår sine folder på nationalscenens skrå brædder, og Bentzon udfolder sit brede virke på den danske jazzscene.

Boris Godunov

Et dramatisk totalteater om bristede illusioner og magtsyge. 

Operaen er fuld af intriger blandt zarens folk, af magtfuld og skinsyg kærlighed hos den polske fyrstinde Marina og spændende scener om den rettænkende zar, hans bristede illusioner og kærlighed til sine børn. 

OPUS & Monsterband

Opus er den talentfulde sanger, der elsker at optræde og spille roller og som går efter den store operakarriere. Musikeren Mons lever for musikken og fællesskabet. Han kan kun være sig selv, men det er han til gengæld rigtig god til. Til sammen fortæller de om rejsen mod at blive voksen og om at forfølge sit mål og sine drømme.

Sommerfuglen

Forestillingen "Sommerfuglen" efter HC Andersens roman opføres af en gruppe børn i 12-13 års alderen.

Omkring 10 børn møder ind om morgenen på spilledagen, og sammen skaber de forestillingen.
Forestillingen indeholder både dans, rytmeinstrumenter og nogle små fine sekvenser – nogle af dem endda med japanske stemmer.

Århundredets Rose

Monolog med Pia Rosenbaum

"Hun lo. Og så pudsede hun næse. Hun var forkølet. Kuglen ramte hende i panden. Den ramte hende midt i en tanke. Hun var ni."

Sådan begynder "Århundredets Rose" af Martin Sherman. Forestillingen er et portræt af en stærk og særpræget jødisk kvinde, der minder os om nogle af de begivenheder, der formede det forrige århundrede og får konsekvenser for det næste.

Kaffe & Kagebord

Undergrunden byder på et fornemt program med ingen ringere end Gitta-Maria Sjöberg, Per Bach Nissen og pianisten og énmandshæren Ulrich Stærk.Det er et potpourri af kendte arier og duetter fra operaer af Verdi, Mozart, Puccini og Wagner.

Efter pausen lægges der op til kendte danske sange og numre. Et repertoire, der sidder lige i øjet og tager plads i sjælen.

Historien om en Sang

’Historien om en sang’, der tager udgangspunkt i skuespiller og dramatiker Mei Oulunds besøg hos en række ældre borgere i Odsherred. Hendes mål var at få deres livshistorie.

Disse livshistorier er blevet fortolket i monologer og tilknyttede sange og sat i scene som en lille varm teaterkoncert for ældre i alle aldre.

Broen over Drina

Broen over Drina blev under den tyrkiske storhedstid i det 16. århundrede bygget som et handelsmæssigt bindeled mellem Orienten, Serbien og Mellemeuropa. Det var, som om selve meningen med broen blev dens uforanderlighed, mens alt andet rasede i en etnisk og religiøs heksekeddel. De tragiske, men også lunefulde fortællinger bindes i Undergrundens forestilling sammen af sange og harmonikamusik.

Nytårskoncert

Vi slår dørene op til en aften med masser af musik. På programmet har vi bl.a Signe Asmussen med salsaorkestret Cubita og Kim Sjøgren og The Little Mermaid Orchestra der bl.a spiller uddrag af Mozarts Elvira Madigan koncert med Anders Ahnfelt-Rønne som solist, og andre populære 'sjælere'. Efter pausen fortsætter vi festen med en af Danmarks fineste solister -  Signe Asmussen.

2015

Trubbel

Forestillingen tager udgangspunkt i sange af Olle Adolphson, Mikael Wiehe, moderne viser af Sofia Karlsson - og ikke mindst med flere af Monica Zetterlund’s yndlingsnumre fra hendes jazz-gennembrud i Sverige og USA

Med Saga Gärde og Anders Ahnfelt-Rønne

Mørkebarnet

Når det lyse barn bliver puttet i sin varme seng, må Mørkebarnet blive udenfor i kulden. Hendes raseri fremmaner nattens dæmoner og hun vil slå det lyse barn ihjel . Med hjælp af en lyrisk tekst og musikkens stærke kraft, gennemlever en skuespiller, en sanger og en musiker, det medrivende drama. 

Undergrunden spiller dansk

Pianisterne Ulrich Stærk og Anders Ahnfelt-Rønne giver koncert.

De to har både kendte og ukendte danske numre i bagagen, når flyglet bliver rullet ud. Danske komponister bl.a. Carl Nielsen, Ilja Bergh og Rued Langgaard står på programmet.

L'Heure Espagnole / Gianni Schicchi

Anmelderne skrev bl.a: 
"Af de fem sangroller i L'Heure Espagnole var mezzosopranen Tuva Semmingsen som urmagerens kone Conception i centrum, hvilket hun mæskede sig i scenisk og vokalt og gjorde en stærk karakter med perfekt teatertydelighed. (...)"

- Per Rask Madsen (Information)

Lev & Elsk

Bliv forført af smuglerkvintetten fra Carmen, heksekoret fra Macbeth, nynnekoret fra Madame Butterfly og uddrag fra La traviata og Rigoletto.

 Den Jyske Operas Kor præsenterer en scenisk operakoncert med berømte operakor og -arier for både operaelskere og operajomfruer.

Blind Blindere

Offenbach fik sit store gennembrud med en vild og vanvittig operafarce. Den hed de "De to blinde", og den var kanonhittet i Paris det år. ​Idag er stykket blevet lidt forældet, og ikke særlig sjovt. Men selve ideen var god nok - og da Offenbach senere skrev så meget god musik, at ingen nogensinde vil få hørt det hele, så var det nærliggende at prøve at lave en ny udgave af "De To Blinde"

En Kort En Lang

Inspireret af Kandinskys digte og billeder inviterer EN KORT EN LANG publikum ind i en abstrakt verden af geometriske former. I to pigers legende univers møder vi firkanten, trekanten, cirklen og stregen: et dansende og fabulerende univers med form, farve og bevægelse ledsaget af lyde, rytmer og stemningsfyldte melodier.

Gonat Min Skat

Go’nat min skat skildrer et barns oplevelse af opbrud, forandring og nødvendigheden i at tilpasse sig nye situationer. Forestillingen udfordrer balancen mellem begejstring og uro, som drengen står overfor i mødet med forandring.
Historien akkompagneres af både akustisk og elektronisk musik, som skaber et auditivt drømmeunivers, hvor musik og følelser går hånd i hånd.

Die Schöne Müllerin

Denne liedcyklus rummer 20 sange og fortæller historien om den unge mand der rejser ud i verden for at finde lykken. På sin rejse kommer han til en mølle hvor han forelsker sig hovedkulds, men desværre også ugengældt, i møllerens unge datter. Datteren forelsker sig i stedet i en jæger, og dette driver den unge rejsende til at tage sit eget liv.

 

Babettes Gæstebud

Anders Ahnfelt-Rønne gestalter på scenen Karen Blixens beretning i skikkelse af general Löwenhielm - og i lyset af hans erindringer, hvor flere fantastiske menneskeskæbner flettes ind i hinanden. Den berømte kærlighedsduet fra Mozarts Don Juan kommer til at betyde en omvæltning for døtrene i provstens gule hus.

Den Svenske Nattergal

Det er ganske vist, at H.C. Andersen i august 1843 bliver stormende forelsket i den unge svenske verdenssopran Jenny Lind. Samme måned er Tivoli åbnet for første gang, og her kan man bl.a. se noget så eksotisk som en kinesisk pavillon. – Disse to begivenheder er medvirkende årsag til, at Andersen d. 12. oktober skriver i sin almanak: .. endt det chinesiske Eventyr - Nattergalen.

2014

Den Syngende Hat

I en travl travl verden, hvor hver passer sit, er der ikke tid til tant og fjas. Arbejdet skal passes, mobiltelefonerne skal opdateres, og alle har travlt med hver deres ting. I denne verden findes en hat. En hat der ikke er som nogen anden hat. Denne hat giver bæreren en forløsende kraft, der giver vedkommende lyst til at synge. 

 

Dampenes Rejse

I en dystopisk fremtid, hvor verden er så forurenet at man ikke kan gå uden beskyttelsesudstyr, lever Mille Damp og hendes familie. Hendes far er opfinder i moderens virksomhed, der producerer Vandzin og Vandzin-drevne maskiner - årsagen til miljøets forfald. 

Kontrabassen

Patrick Süskind’s soloforestilling med egnsteatrets leder Anders Ahnfelt-Rønne i rollen som den stolte, følsomme og forelskede orkestermusiker i sin lille lejlighed - et par timer inden den store Wagner-premiere på Operaen på Holmen.

 

Tosca

Pressen skrev bl.a
"Fremragende ramt - vi gribes fat som i en skruestik af operaens kerne - gennemtænkt iscenesættelse af Anders Ahnfelt-Rønne – vi er imponeret." - Gregers Dirckinck-Holmfeld ****

 

Undergrundens aktiviteter i perioden frem til 2014 med Kaja & Niels Pihl