Ingen har Fred længere end ens Nabo vil
- Undervisningsforløb til koncertfortællingen Kærligt hilset fra Ingenmandsland
Udviklet og sammensat af Christina Mai Nielsen
Historiedelen er sammensat af Jens-Ulrich Thyssing Nielsen
Copyright Teater Undergrunden 2019

Billedkunst - valgfag

Til brug i undervisningen for billedkunst valghold kan materialet “Ingen har Fred længere end ens Nabo vil - Aktiviteter valgfag billedkunst” benyttes.

Udover research er der en plakatanalyse og en aktivitet, hvor eleverne selv skal lave en teaterplakat til forestillingen. Desuden er der link til en ekstra opgave, om hvordan erindringer gemmes (dengang og nu).

Dansk

Til brug i danskundervisningen kan benyttes materialet “Ingen har Fred længere end ens Nabo vil - Aktiviteter dansk”.Aktiviteterne omhandler bl.a. beskrivelse af en kulturstrømning, en teateranmeldelse og en digtanalyse, ligesom at der er ekstra opgaver om hhv. billedanalyse, PR materiale og analyse af koncertfortællingen

Drama - valgfag

Til brug i drama kan benyttes materialet “Ingen har Fred længere end ens Nabo vil - Aktiviteter valgfag drama”.Aktiviteterne omhandler en større dramaanalyse inkl. genrebeskrivelse.

Historie

I historiedelen kan benyttes materialet “Ingen har Fred længere end ens Nabo vil - Aktiviteter historie”, hvor der arbejdes med Sønderjylland under Første Verdenskrig. Ligeledes tages der udgangspunkt i breve fra soldater, der lå ved fronten under “Den lille fred” i julen 1914.

Medier - valgfag

Til brug i valgfaget medier kan benyttes materialet “Ingen har Fred længere end ens Nabo vil - Aktiviteter valgfag medier”.Forløbet omhandler undersøgelse af den analoge dagbogsform og udvikling af en digital dagbog. Gennem aktiviteterne er der bl.a fokus på konkret produktion og digital sikkerhed.

Musik - valgfag

Til brug i musikundervisningen kan benyttes materialet “Ingen har Fred længere end ens Nabo vil - Aktiviteter til faget Musik”.Aktiviteterne omhandler bl.a. en beskrivelse og analyse af koncertfortælling “Kærligt hilset fra Ingenmandsland”, analyse af to musiknumre fra forestillingen og beskrivelse af Folkemusik som genre.