Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon

Forestillingen udbydes gratis til skoleklasser fra 3. klasse og der kan bestilles pladser til din skoleklasse ved at skrive til nicole@undergrunden.com - Dette tilbud giver for at kvittere for det flotte tilskud vi får som Egnsteater i Furesø Kommune.

Forestillingen blev tildelt Årets Særpris ved uddelingen af Årets Reumert 2019 og gæster Undergrunden til d.20 januar kl.9.30 (UDSOLGT) & kl.11

OBS! Der er stadig pladser kl.11

(Teksten herunder, er hentet fra anmeldelsen i Iscene.dk)

Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon er teater, som med få virkemidler og stort overskud, får publikum til at spidse ører og danne indre billeder. Og så tør forestillingen – midt i en fortravlet, swipende, zappende, on-demand kultur – lave teater, hvor pausen og enkeltheden har en helt central placering.

Historie handler om den lille by, langt mod nord, hvor menneskene mest passer sig selv og synger ganske lavt i kirken. De kigger ned på deres fødder, når de går. Men der er også en pige, som drømmer. Hun hedder Viola, og hun længes efter noget andet.
Teksten er poetisk og stærkt billedskabende, så den lille by mod nord og dens indbyggere vækkes til live for det indre øje, opfindelserne flyver om ørerne på os, mens duften af spidskommen og koriander sprogligt spredes i rummet.

 

Pressen har skrevet:

Jyllands Posten:

"På bare 45 minutter bliver hele ”Babettes Gæstebud” fortolket i en version, som ærer Blixens forlæg på en måde, der ville gøre den gamle storytellerbaronesse stolt, men som samtidig har sit eget budskab og sin egen berettigelse som teaterforestilling... Og altså også en forestilling, der ligesom middagen i gæstebuddet får hjerter til at åbne sig og lade nye perspektiver strømme ind."

Den 4. Væg:

"Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon er en børneteaterforestilling af den fineste slags...Den er skrøbelig og smuk på samme tid, som silkepa- pir, der glider forsigtigt mellem fingrene, så det ikke går i stykker...Rigtig flot forestilling!"

Teateravisen:

’Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon’ pir-rer på betagende og enkel vis publikums forestillingsevne og stiller med humor og vid skarpt på vigtigheden af mellemmenneskeligt samvær og det at udleve sine drømme."