AFSPORET – med Kim Sjøgren og Anders Ahnfelt-Rønne er allerede på landevejene

Teaterleder Anders Ahnfelt-Rønne:

Sikke tider …. midt i marts måned blev alt sat i stå. Kolleger i teaterbranchen og i musikbranchen mistede over en nat nærmest alle aftaler og al indkomst for mindst det næste halve år. Gudskelov kunne nogle gå på “A-kassen” og gudskelov kan en stribe kunstnere få hjælp ved lønkompensation fra det offentlige. Her til sommer udbetales oven købet nogle feriepenge til alle menneskenes børn i Danmark. Meeeen, de allerfleste har mistet usandsynligt mange penge og har ufrivilligt fået sat familiens økonomi i vanskeligheder, der er svære at overskue.

Det hele har været dramatisk – (og hvis man havde sat begivenhederne på scenen, var man nok blevet anklaget for at overdrive).

Sådan set skal man nok være glad for at man ikke er en myndighed, der skal bestemme over alt dette. Beslutningerne om at lukke Danmark ned var dramatisk, men virkningen var god. På Egnsteatret Undergrunden besluttede vi ret hurtigt at flytte de tre store sommer-forestillinger i år til august september 2021 – ingen er klogere end når man ser i bakspejlet, men det kan nok vise sig at være en klog beslutning. På denne måde holder vi økonomien ud i strakt arm. Teatret klarer så at sige skærene selv, vi gennemfører blot med lidt forsinkelse alle planlagte projekter, og vi har kunnet love alle vores ansatte på og bag scenen deres aftalte løn og honorarer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>