FORÅR 2020

17 januar

Broen over Drina

Furesø Bibliotekernes litteraturfestival LUN PÅ ORD kan opleves 17-18 januar 2020 i Værløse bibliotek. Undergrunden bidrager med en opførelse af BROEN OVER DRINA efter romanen af Ivo Andric.

20 januar

Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon

SKOLEFORESTILLING. Den anmelderroste forestilling og Reumert Vinder 2019 (Årets Særpris) Tænk, hvis man havde en rejsegrammofon, kommer til Undergrunden. Forestillingen er gratis for skoler i Furesø Kommune. Kontakt nicole@undergrunden.com for tilmelding af din klasse.

9 Februar

Hjertelyd - en babyopera

Der er hjerterum til alle – også jer, der oplever opera for allerførste gang. Babyernes egne lyde og børnenes fysiske aktivitet bliver en del af forestillingen. En poetisk rejse ind i musikkens land for helt små ører.
Vi åbner døren ind til operaens sanselige univers. Vi gør det på en nænsom måde, der skaber nærvær for små og store.

16 Februar

Dansejæger

Dansejæger er en biografisk musikfortælling om Danmarks første musikantropolog, Andreas Fridolin Weis Bentzon (1936-1971). En musikalsk fortælling om historiens ekko ført op til nutiden, hvor antropologiske studier formidles gennem ny musik, jazz, opera, og dokumentarkilder.

15 marts

KRIGEN

Tre af landets mest alsidige og efterspurgte sangerinder er gået sammen om at fortælle det 20. århundredes Europa i musik.
Medvirkende: Tuva Semmingsen, Signe Asmussen & Andrea Pellegrini

13 April

Fra Bach til Bebop via Bentzon

Pianisten og komponisten Nikolaj Bentzon og trombonisten Ebbe Ringblom fra Prinsens Musikkorps har fundet sammen i en fælles kærlighed til klassisk musik og jazz. En koncert og rundrejse i musikhistorien - et festfyrværkeri af sublim musikalsk begavelse, kærlighed til musikken og to personligheder med humor og enestående formidlingsevner.

12 maj

Die Weisse Rose

I Farum Kulturhus.
Die Weiβe Rose er en hjerteskærende fortælling fra Tyskland under 2. Verdenskrig og en dybt personlig udforskning af moral, død og politisk ansvar. En intens, hård og kraftfuld opera, der indeholder smukke øjeblikke af reflekterende, poetisk lyrik med referencer til de kilder, som modstandsgruppen ‘Die Weiβe Rose’ fandt sin inspiration i. Den viser et forsøg på at finde håb i fortvivlelsen.

2 maj

A Jungle Story

Musikteater for hele familien. Publikum bliver bliver båret igennem historien om en lille dreng i junglen og hans oplevelser med de vilde dyr. Musikken er et jazzepos for bigband frit komponeret over The Junglebook af Rudyard Kiplig.

12 - 19 august

Madama Butterfly

Puccinis mesterværk fra 1904 handler ikke kun om den japanske geisha Cio-Cio-San, som bliver forladt og udstillet til spot og fornedrelse af sine egne - det handler også om mænds grove udnyttelse af kvinder. Det handler om stormagters skalten og valten med de mest skrøbelige sociale lag i andre lande, om imperialisme og kynisk misbrug.

11 & 12 September

Dyrets År - 1666

- en opera om Marie Grubbe
Dyrets År er en ny dansk kammeropera, der omhandler nogle vilde måneder i den helt unge Marie Grubbes liv. En opera om tro, død, undergang og lidenskabelig kærlighed. Operaen fortæller historien om, hvad frygten for katastrofen kan drive os til, men også om, hvor frygtløs kærligheden og de erotiske drifter kan gøre os.